Tomaatti-herkkusienipasta
Makuja-kokki Henri Alén valmistaa maukkaan ja helppovalmisteisen pastan. Pekoni ja punaviini antavat pastalle ytyä ja tomaatti ja rosmariini pirteyttä.
Ainekset
- 400 g spaghettia tai tagliatellea
- 4 siivua pekonia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rasia herkkusieniä
- 1,5 dl punaviiniä
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 2 tl hienonnettua rosmariinia
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 dl parmesan-raastetta
Valmistusohje
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Siivuta herkkusienet. Kuullota ainekset hienonnetun pekonin kanssa kattilassa.
Kun raaka-aineet ovat ruskistuneet hieman lisää mukaan punaviini ja anna kiehahtaa kunnolla. Lisää mukaan tomaattimurska ja rosmariinit.
Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Hauduta noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä ja tarjoile keitetyn pastan ja raastetun parmesanin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku