Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
Julkaistu
Harri Syrjäsen yhdessä kasarissa valmistuva kantarelli-pekonipasta sopii syksyyn.
Ainekset
- 0,5 l kantarelleja
- 150 g pekonia
- 300 g pastaa
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,5 dl valkoviiniä
- 7 dl sienilientä fondista
- 100 g kantarellituorejuustoa
- 2 dl kermaa
- 1 dl silputtua ruohosipulia
- 50 g raastettua parmesania
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta valmistuu näin:
- Leikkaa pekoni paloiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli. Tarvittaessa revi kantarellit pienemmiksi.
- Paista pekoni rapeaksi kasarissa. Tässä menee hetki.
- Laita sienet sekaan ja paista hyvä väri.
- Lisää sipuli ja valkosipuli. Paista hetki ja lisää valkoviini. Lisää sieniliemi ja kiehauta. Lisää pasta, tuorejuusto sekä kerma ja keittele hiljaa hymyillen noin 13–15 minuuttia.
- Lisää parmesani ja ruohosipuli.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa