Pastaa korvasienikastikkeen kera

Tämä on juhlakelpoista pastaa. Korvasienet voi vaihtaa kantarelleihin tai herkkutatteihin.

Neljälle

  • 2 prk korvasieniä vedessä
  • voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 4 annosta pinaattinuudeleita
  • oliiviöljyä
  • parmesaania
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Ohjeessa käytetyt korvasienet ovat säilykkeitä, mutta mikäli käytät tuoreita korvasieniä, ryöppää korvasienet kolme kertaa ja huuhtele huolellisesti aina ryöppäyksien välissä. Kolmannen ryöppäyksen jälkeen anna sienten liota kylmässä vedessä 10 minuuttia. Valuta vesi sienistä ja painele ylimääräinen vesi pois.

1. Pilko korvasienet karkeasti. Paista niitä vähässä voissa kasarissa, kunnes voi on imeytynyt. Ripota päälle jauho ja kaada kerma joukkoon, sekoita. Mausta ja keitä vähintään 20 minuuttia.

2. Keitä pasta, valuta ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita hieman öljyä joukkoon ja kuumenna, valuta pasta tarjoiluvadille. Kaada pastan päälle kastike. Tarjoile raastetun parmesaanin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!