Tortellinit tomaattikastikkeessa
Isoja, tuoreita tortellineja myydään kauppahalleissa ja italialaisiin ruokiin erikoistuneissa liikkeissä. Pienempiä löydät myös ruokakaupan kylmätiskiltä. Innokas kotikokki valmistaa tomaattikastikkeen itse, kiireinen ostaa kastikkeen valmiina.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 16 isoa tortellinia
Tomaattikastike
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- ½ porkkana
- 1 pieni varsisellerin pala
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl timjamia
- 1 tl oreganoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl punaviinietikkaa
- ½ tl sokeria
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna sipuli ja puolikas porkkana. Hienonna varsiselleri. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota vihannekset. Lisää tomaatit ja hauduta 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla, timjamilla, oreganolla ja viinietikalla. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi ja hauduta kastiketta vielä 10 minuuttia. Sekoita tasaiseksi.
2. Keitä tortellinit runsaassa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön valumaan.
3. Kumoa tortellinit tarjoiluvadille ja kaada päälle tomaattikastike. Pyöräytä maustemyllyllä kastikkeen pinnalle muutama kerros mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku