Tulinen tomaattikastike

Tomaattikastiketta voi tarjoilla monen ruokalajin kera. Tämä kastike valmistetaan purkkitomaateista ja se saa tulisuutta chilistä.

Neljälle

  • 2 prk kokonaisia tomaatteja à 400 g
  • 1 porkkana
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¼ punainen chili
  • 1 timjaminoksa
  • 1 oreganonoksa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta kidesokeria
  • 2 maustemittaa punaviinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi porkkana ja valkosipuli, suikaloi selleri ja chili, kuori ja hienonna sipuli. Paista porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Lisää tomaatit ja yrtinoksat ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.

2. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja sokerilla ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia.

3. Nostele yrttioksat kastikkeesta. Sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.