Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tulinen tomaattikastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tomaattikastiketta voi tarjoilla monen ruokalajin kera. Tämä kastike valmistetaan purkkitomaateista ja se saa tulisuutta chilistä.

Neljälle

  • 2 prk kokonaisia tomaatteja à 400 g
  • 1 porkkana
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¼ punainen chili
  • 1 timjaminoksa
  • 1 oreganonoksa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 maustemitta kidesokeria
  • 2 maustemittaa punaviinietikkaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi porkkana ja valkosipuli, suikaloi selleri ja chili, kuori ja hienonna sipuli. Paista porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Lisää tomaatit ja yrtinoksat ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.

2. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja sokerilla ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia.

3. Nostele yrttioksat kastikkeesta. Sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikastike