Tulinen tomaattikastike
Tomaattikastiketta voi tarjoilla monen ruokalajin kera. Tämä kastike valmistetaan purkkitomaateista ja se saa tulisuutta chilistä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 prk kokonaisia tomaatteja à 400 g
- 1 porkkana
- 1 lehtisellerin varsi
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ¼ punainen chili
- 1 timjaminoksa
- 1 oreganonoksa
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 maustemitta kidesokeria
- 2 maustemittaa punaviinietikkaa
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi porkkana ja valkosipuli, suikaloi selleri ja chili, kuori ja hienonna sipuli. Paista porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Lisää tomaatit ja yrtinoksat ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia.
2. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja sokerilla ja anna kiehua miedolla lämmöllä vielä 10 minuuttia.
3. Nostele yrttioksat kastikkeesta. Sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka