Kylmä tomaattikeitto lasissa
Ruokahalua herättävä ja virkistävä kylmä tomaattikeitto on mainio kuuman kesäpäivän alkuruoka. Tuo se tarjolle laseissa, joissa on korean rapea varsiselleri jokaisessa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 600 g tomaatteja
- 2 dl tomaattimehua
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 rkl viinietikkaa
- 2 maustemittaa tabascoa
- suolaa ja mustapippuria
- 1 maustemitta sokeria
- 1 valkosipulinkynsi
Tarjoiluun
- 2 rkl sipulisilppua
- 1/4 keltainen paprika
- muutama ruohosipuli
- 3 varsiselleriä
Valmistusohje
1. Silppua tomaatit ja kuumenna kiehuvaksi yhdessä tomaattimehun ja -pyreen kanssa. Anna poreilla 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Soseuta sileäksi.
2. Mausta jäähtynyt sose viinietikalla, tabascolla, suolalla, mustapippurilla myllystä ja sokerilla. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Pane kylmään pariksi tunniksi.
3. Kuori sipuli ja puhdista paprika, silppua molemmat pieneksi. Hienonna ruohosipuli. Kaada keitto kylmiin laseihin. Ripottele sipulia, paprikaa ja ruohosipulia pinnalle. Leikkaa sellerinvarret suikaleiksi ja laita niitä jokaiseen lasiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka