Pastaa ja oliivitomaattikastiketta
Pasta tomaattikastikkeen kera on klassikko, tässä se saa seurakseen oliiveja. Kastike saa myös hieman tulisuutta tuoreesta chilistä. Älä jätä väliin sokeriripausta, tomaattikastike tarvitsee hieman makeutta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 4 annosta pastaa
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ¼ punainen chili
- 1 timjaminoksa
- 1 oreganonoksa
- 20 oliivia
- 1 tl punaviinietikkaa
- ½ maustemitta kidesokeria
- oliiviöljyä paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Koristeluun
- 50 g tuorejuustoa
- 4 viipaletta munakoisoa
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, paista oliiviöljyssä. Poista chilistä siemenet, hienonna chili ja yrtit ja lisää pannuun. Lisää tomaatit ja anna kastikkeen porista hiljalleen 20 minuuttia. Viipaloi oliivit ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa. Mausta suolalla, viinietikalla, sokerilla ja pippurilla. Anna kiehua vielä 10 minuuttia.
3. Tarjoile kastike vastakeitetyn pastan kera. Vinkki: Jos kastiketta jää yli, voit säilyttää sen jääkaapissa tiiviissä rasiassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa