Mainos

Tuliset salami-voisarvet pikkujouluihin

Salami-voisarvet ovat kätevää tarjottavaa pikkujouluihin tai vaikka itsenäisyyspäivän juhliin. Sarvista voi tehdä erikokoisia: minisarvia tai jättisarvia. Salamin tilalla voi käyttää melkein mitä vain, kuten katkarapuja, savulohta, kinkkua tai aurinkokuivattuja tomaatteja.

10 kpl

  • 2 pkt Myllyn Paras Voi-, Torttu- tai Lehtitaikinalevyjä (yht. 1 kg)

Täyte

  • n. 200 g salamia tai meetwurstia suikaleina
  • 1–2 paprikaa
  • 1 tl chilijauhetta tai pala chilipalkoa
  • 100 g chili(pippuri)tuorejuustoa, voi olla vähälaktoosista
  • 1 rkl yrtti-pippuriseosta tms.

Voiteluun

  • munaa

Valmistusohje

Suikaloi tai silppua salami. Huuhdo paprikat ja chili ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja ne edelleen pieneksi silpuksi. Leikkaa sulaneet levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki. Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2–3 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle salami-paprika-chilisilppu ja mausta.

Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Voitele halutessasi munalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Voit tehdä voisarvia myös pelkällä juustotäytteellä, esim. kolmella eri juustolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!