Hellapoliisin pinaatti-juustosarvet
Brunssille tai välipalaksi sopivat juustosarvet voi tuunata myös pinaatilla. Hauskat vihreät sarvet ovat herkullisia voin ja juuston kanssa nautittuna.
16 kpl
- 150 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl speltti täysjyväjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 150 g juustoraastetta
- 100 g pakastepinaattia sulatettuna
- 1 dl maitoa
Pinnalle
- muna
- unikonsiemeniä
Valmistusohje
Mittaa kulhoon voi tai margariini, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja juustoraaste.
Nypi ainekset keskenään.
Lisää sulanut pinaatti ja maito.
Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse pyöreiksi levyiksi vehnäjauhoja apuna käyttäen.
Jaa molemmat taikinalevyt kahdeksaan yhtä suureen sektoriin taikinapyörällä.
Rullaa sektorit leveästä kapeampaan päin ja käännä sarven muotoon.
Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku