Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pikkusuolaiset hyrrät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Taikinalevyistä leivottavat hyrrät ovat mutkattomia pikkusuolaisia naposteltavia. Resepti onnistuu myös ympäri vuoden myytävistä lehtitaikinoista. Lehtitaikinan erohan on se, että se on valmiiksi ohuempaa kuin torttu- tai voitaikina.

30-40 kpl

  • 1 pkt lehtitaikinalevyä tai lehtitaikinaa (tai torttu-, voitaikinaa)

Täyte

  • noin 300 g kinkkua, savukalaa tms.
  • 2-3 punaista paprikaa
  • 200 g valkosipuli- tai pippurituorejuustoa
  • (yrttimaustetta)

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan, levyt toisistaan irrallaan. Hienonna kinkku / kala ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä.

Kauli paketillinen isoa lehtitaikinalevyä kokoon n. 30 x 40 cm tai yhdistele pakastetaikinalevyistä nipistellen yhteen reunoistaan isompi levy. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin noin ½ tunniksi.

Leikkaa rullasta noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Sinihomejuuston ystävät voivat korvata täytteen juuston tai koko täytteen sinihomejuustolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Pasteijat