Pippurihärkä-joulutortut
Katso videolta, kuinka Arja ja Jethro leipovat joulutorttuja.
15 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras Voi- Tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
Täyte
- 150 g pippurihärkä-, savukinkku- tms. leikkelettä silppuna
- 150 g Mustapekka- tai pippurituorejuustoa
- 1 dl aurinkokuivattua tomaattia silppuna
Päälle
- pieniä basilikanlehtiä
Valmistusohje
Ohjeessa käytetty voitaikina on valmistettu vähälaktoosiseen voihin ja torttutaikina laktoosittomaan kasvimargariiniin.Pippurihärkä ja aurinkokuivattu tomaatti sopivat hyvin yhteen.
Taittele ensin sakarat ja laita vasta sitten täyte päälle.
Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa n. 15 minuuttia.
Kaaviloi sulaneita levyjä hieman pidemmiksi, 21 cm pituisiksi. Jaa jokainen levy kolmeksi 7 x 7 cm neliöksi. Tee neliöiden kulmiin vinot viillot kohti tortun keskustaa (puoleen väliin). Nosta joka toinen kulma ylös ja nipistä ne keskelle alas painaen suppuun.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita jokaisen tortun keskelle vajaa 1 rkl täytettä. Paista torttuja 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Koristele lopuksi pienillä basilikanlehdillä.
Taikinan reunoista voit tehdä kierteitä uuniin paistumaan.
VINKKI: Lihan tilalla voi käyttää kalkkuna- tai kasvisleikkelettä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"