Tuliset salamivoisarvet
Pakastetaikinoista voi valmistaa muutakin kuin joulutorttuja, myös suolaisia herkkuja! Sarvien täytteessä voi käyttää salamin sijasta melkein mitä vain esim. katkarapuja, savulohta tai aurinkokuivattuja tomaatteja.
Noin 20 kpl
- 1 pkt voi-, torttu- tai lehtitaikinalevyjä (500 g)
Täyte
- n. 200 g salamia tai meetvurstia suikaleina
- 1-2 paprikaa
- 1 tl chilijauhetta tai pala chilipalkoa
- 100 g chili(pippuri)tuorejuustoa
- 1 rkl yrtti-pippuriseosta tms.
- voiteluun munaa
Valmistusohje
Suikaloi tai silppua salami. Huuhdo paprikat ja chili ja poista kanta sekä siemenet. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja ne edelleen pieneksi silpuksi.
Leikkaa levyt pitkäkärkisiksi kolmioiksi, aina yksi levy vinoon halki.
Levitä huoneenlämpöistä tuorejuustoa tasaisesti taikinalevyille, 2-3 rkl/taikinalevy. Ripottele päälle salami-paprika-chilisilppu ja mausta. Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen tyvestä (leveämmästä kohdasta). Käännä sarven malliin. Voitele halutessasi munalla.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Lehtitaikinasta tehdyt leivonnaiset paistetaan kuumassa uunissa keskitasolla, jotta lehtevyys säilyy.
VINKKI: Voit tehdä voisarvia myös pelkällä juustotäytteellä, esim. kolmella eri juustolla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät