1. Päivä 1: Sekoita vesi, ruisjauhot, ruisrouhe ja hunaja tasaiseksi taikinaksi. Peitä muovikelmulla. Laita mielellään lämpimään paikkaan, kuten lieden lähettyville tai jääkaapin päälle. Kun hapantaikina alkaa kuplia ja siitä leviää mieto, hapan tuoksu, se on valmista.
2. Päivä 2: Sekoita hiiva ja 1 dl haaleaa vettä. Lisää hiivaseos hapantaikinaan, lisää myös suola ja siirappi. Työstä taikinaan loput jauhot. Työstä taikinaa voimakkaasti, vähintään 10 minuuttia käsin tai 5 minuuttia koneella tasaiseksi ja aika kiinteäksi taikinaksi. Anna kohota liinalla peitettynä 1 tunti.
3. Kumoa taikina hyvin jauhotetulle leivinpöydälle, vaivaa muutama kerta voimakkaasti. Jaa taikina 16 osaan. Pyörittele palat palloiksi ja kaulitse teelautasen kokoisiksi, pieniksi leiviksi. Kaulitse vain toiselta puolelta, niin leivät kohoavat paremmin. Laita leivät pellille ja peitä liinalla, anna kohota 20-30 minuuttia. Kun painat leipiä kevyesti sormella, taikinan pitäisi kohota ennalleen nopeasti.
4. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Paista leipiä uunin keskitasolla 10-20 minuuttia. Anna jäähtyä liinan alla.