Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Henri Alénin parmesaanilla maustetut paahdetut vihannekset

uunijuurekset 1
Shutterstock
Julkaistu 24.09.2020 14:21

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

"Nopea ja kaikille maistuva lisuke tai kelpo ateria sellaisenaan – ihan kullanarvoinen juttu. Tarvittavat vihannekset löytyvät yleensä jääkaapin juureslaatikosta, josta ne huutavat apua viimeisinä elinpäivinään", Henri Alén kertoo reseptistään. Reseptissä käytetyt vihannekset ovat täysin viitteellisiä. Käytä niitä, joita juureslaatikostasi löytyy ja kokeile reippaasti eri variaatioita.

Ainekset

  • 3 porkkanaa
  • 1 parsakaali
  • puolikas kukkakaali
  • 1 rasia ruusukaalia
  • 1 fenkoli
  • ½ dl hyvää oliiviöljyä
  • suolaa
  • 10 lehteä salviaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Parmesaanilla maustetut paahdetut kasvikset valmistuu näin: 

  1. Harjaa porkkanat puhtaiksi ja paloittele karkeasti. Leikkaa parsakaali nupuiksi. Paloittele kukkakaali. Palat saavat olla reilun kokoisia. Halkaise ruusukaalit ja leikkaa fenkoli lohkoiksi.
  2. Laita kaikki kulhoon ja lisää mukaan puolet oliiviöljystä. Mausta suolalla ja sekoita.
  3. Lämmitä uuni 200 asteiseksi ja laita vihannekset pellille. Paahda uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kauniin ruskeita, mutta napakoita.
  4. Laita vihannekset takaisin kuloon ja lisää mukaan salvianlehdet, sitruunamehu, loput oliiviöljystä ja parmesaanijuusto. Mausta vielä ripauksella suolaa ja valkopippurilla. Sekoita kevyesti ja tarjoile heti kuumana. 

Resepti: Henri Alén, Henkan keittiössä (Readme 2020)
Kuva: Kuvituskuva, Shutterstock

Reseptissä käytetyt vihannekset ovat täysin viitteellisiä. Käytä niitä, joita juureslaatikostasi löytyy ja kokeile reippaasti eri variaatioita.

Tuoreimmat aiheesta

Grillatut kasvikset