Henri Alénin parmesaanilla maustetut paahdetut vihannekset
"Nopea ja kaikille maistuva lisuke tai kelpo ateria sellaisenaan – ihan kullanarvoinen juttu. Tarvittavat vihannekset löytyvät yleensä jääkaapin juureslaatikosta, josta ne huutavat apua viimeisinä elinpäivinään", Henri Alén kertoo reseptistään. Reseptissä käytetyt vihannekset ovat täysin viitteellisiä. Käytä niitä, joita juureslaatikostasi löytyy ja kokeile reippaasti eri variaatioita.
Ainekset
- 3 porkkanaa
- 1 parsakaali
- puolikas kukkakaali
- 1 rasia ruusukaalia
- 1 fenkoli
- ½ dl hyvää oliiviöljyä
- suolaa
- 10 lehteä salviaa
- puolikkaan sitruunan mehu
- 1 dl raastettua parmesaania
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Parmesaanilla maustetut paahdetut kasvikset valmistuu näin:
- Harjaa porkkanat puhtaiksi ja paloittele karkeasti. Leikkaa parsakaali nupuiksi. Paloittele kukkakaali. Palat saavat olla reilun kokoisia. Halkaise ruusukaalit ja leikkaa fenkoli lohkoiksi.
- Laita kaikki kulhoon ja lisää mukaan puolet oliiviöljystä. Mausta suolalla ja sekoita.
- Lämmitä uuni 200 asteiseksi ja laita vihannekset pellille. Paahda uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kauniin ruskeita, mutta napakoita.
- Laita vihannekset takaisin kuloon ja lisää mukaan salvianlehdet, sitruunamehu, loput oliiviöljystä ja parmesaanijuusto. Mausta vielä ripauksella suolaa ja valkopippurilla. Sekoita kevyesti ja tarjoile heti kuumana.
Resepti: Henri Alén, Henkan keittiössä (Readme 2020)
Kuva: Kuvituskuva, Shutterstock
Reseptissä käytetyt vihannekset ovat täysin viitteellisiä. Käytä niitä, joita juureslaatikostasi löytyy ja kokeile reippaasti eri variaatioita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa