Parmesaanilla maustetut paahdetut kasvikset valmistuu näin:
- Harjaa porkkanat puhtaiksi ja paloittele karkeasti. Leikkaa parsakaali nupuiksi. Paloittele kukkakaali. Palat saavat olla reilun kokoisia. Halkaise ruusukaalit ja leikkaa fenkoli lohkoiksi.
- Laita kaikki kulhoon ja lisää mukaan puolet oliiviöljystä. Mausta suolalla ja sekoita.
- Lämmitä uuni 200 asteiseksi ja laita vihannekset pellille. Paahda uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kauniin ruskeita, mutta napakoita.
- Laita vihannekset takaisin kuloon ja lisää mukaan salvianlehdet, sitruunamehu, loput oliiviöljystä ja parmesaanijuusto. Mausta vielä ripauksella suolaa ja valkopippurilla. Sekoita kevyesti ja tarjoile heti kuumana.
Resepti: Henri Alén, Henkan keittiössä (Readme 2020)
Kuva: Kuvituskuva, Shutterstock
Reseptissä käytetyt vihannekset ovat täysin viitteellisiä. Käytä niitä, joita juureslaatikostasi löytyy ja kokeile reippaasti eri variaatioita.