Uunissa paahdetut vihannekset
Tähän ruokalajiin voit valita mielivihanneksiasi, esim. kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa ja sipulia. Jos lisäät vielä perunoita ja juureksia, kuten porkkanoita tai mustajuuria, saat ruokaisan aterian.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
4 hengelle
- 1/2 kg varhaisperunaa
- 2 munakoisoa
- 2 kesäkurpitsaa
- 2 paprikaa (erivärisiä)
- 3 punasipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl kuivattua oreganoa
- karkeaa suolaa
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Pese perunat harjalla, niitä ei tarvitse kuoria. Paloittele isommat perunat. Sirottele uunipannulle ja laita uuniin.
2. Huuhdo munakoisot, kesäkurpitsat ja paprikat. Paloittele vihannekset hieman isommiksi paloiksi kuin perunat. Kuori sipulit ja puolita ne. Lisää vihannekset pannulle, kun perunat ovat paistuneet 10 minuuttia.
3. Sekoita öljyyn ohueksi viipaloidut valkosipulinkynnet ja oregano. Valuta öljyseos vihannesten päälle. Sekoittele ja paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa