Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunissa paahdetut vihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän ruokalajiin voit valita mielivihanneksiasi, esim. kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa ja sipulia. Jos lisäät vielä perunoita ja juureksia, kuten porkkanoita tai mustajuuria, saat ruokaisan aterian.

4 hengelle

  • 1/2 kg varhaisperunaa
  • 2 munakoisoa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 2 paprikaa (erivärisiä)
  • 3 punasipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • karkeaa suolaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Pese perunat harjalla, niitä ei tarvitse kuoria. Paloittele isommat perunat. Sirottele uunipannulle ja laita uuniin.

2. Huuhdo munakoisot, kesäkurpitsat ja paprikat. Paloittele vihannekset hieman isommiksi paloiksi kuin perunat. Kuori sipulit ja puolita ne. Lisää vihannekset pannulle, kun perunat ovat paistuneet 10 minuuttia.

3. Sekoita öljyyn ohueksi viipaloidut valkosipulinkynnet ja oregano. Valuta öljyseos vihannesten päälle. Sekoittele ja paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.

Tuoreimmat aiheesta

Uunijuurekset