Uunissa paahdetut vihannekset
Tähän ruokalajiin voit valita mielivihanneksiasi, esim. kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa ja sipulia. Jos lisäät vielä perunoita ja juureksia, kuten porkkanoita tai mustajuuria, saat ruokaisan aterian.
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
4 hengelle
- 1/2 kg varhaisperunaa
- 2 munakoisoa
- 2 kesäkurpitsaa
- 2 paprikaa (erivärisiä)
- 3 punasipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl kuivattua oreganoa
- karkeaa suolaa
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Pese perunat harjalla, niitä ei tarvitse kuoria. Paloittele isommat perunat. Sirottele uunipannulle ja laita uuniin.
2. Huuhdo munakoisot, kesäkurpitsat ja paprikat. Paloittele vihannekset hieman isommiksi paloiksi kuin perunat. Kuori sipulit ja puolita ne. Lisää vihannekset pannulle, kun perunat ovat paistuneet 10 minuuttia.
3. Sekoita öljyyn ohueksi viipaloidut valkosipulinkynnet ja oregano. Valuta öljyseos vihannesten päälle. Sekoittele ja paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät