Kasvispyttipannu ja suolapedillä kypsennetyt punajuuret
Suolapedillä kypsennetyt punajuuret näyttävät hieman ryppyisiltä, mutta maistuvat todella hyvältä. Kannattaa siis kokeilla muitakin kuin tavallisia purkkipunajuuria.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 punajuurta
- karkeaa suolaa
- 4 perunaa
- 1 juuriselleri
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ purjo
- 1 punainen paprika
- ½ kesäkurpitsa
- suolaa ja mustapippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret huolellisesti. Kaada uuninkestävän vuoan pohjalle karkeaa suolaa ja nosta punajuuret suolan päälle. Kypsennä punajuuria uunissa noin 1 tunti tai kunnes ne ovat pehmeitä.
2. Kuori ja kuutioi perunat, juuriselleri ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja suikaloi purjo. Huuhtele paprika, poista siemenet ja kuutioi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa.
3. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipuli, valkosipulinkynsi ja purjo. Lisää kuutioidut juurekset ja kypsennä, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Lisää kesäkurpitsa ja paprika kypsennyksen loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät