Kasvispyttipannu ja suolapedillä kypsennetyt punajuuret
Suolapedillä kypsennetyt punajuuret näyttävät hieman ryppyisiltä, mutta maistuvat todella hyvältä. Kannattaa siis kokeilla muitakin kuin tavallisia purkkipunajuuria.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 punajuurta
- karkeaa suolaa
- 4 perunaa
- 1 juuriselleri
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ purjo
- 1 punainen paprika
- ½ kesäkurpitsa
- suolaa ja mustapippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret huolellisesti. Kaada uuninkestävän vuoan pohjalle karkeaa suolaa ja nosta punajuuret suolan päälle. Kypsennä punajuuria uunissa noin 1 tunti tai kunnes ne ovat pehmeitä.
2. Kuori ja kuutioi perunat, juuriselleri ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja suikaloi purjo. Huuhtele paprika, poista siemenet ja kuutioi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa.
3. Kuumenna paistinpannu ja kuullota sipuli, valkosipulinkynsi ja purjo. Lisää kuutioidut juurekset ja kypsennä, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Lisää kesäkurpitsa ja paprika kypsennyksen loppuvaiheessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka