Vaalea kalafondi
Vaaleasta kalafondista tulee parasta, jos käytät kampelakalojen osia, mutta myös turskan tai muun valkealihaisen kalan osat käyvät. Vältä lohta ja makrillia, ne eivät anna yhtä mehevää makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Noin 5 desilitraan
- 1 kg kalanosia (selkäruotoja, päitä, eviä, nahkaa)
- 2 l vettä
- 1 keltasipuli
- 1 purjo
- 2 laakerinlehteä
- muutama kokonainen valkopippuri
- 1 persiljanoksa
Valmistusohje
1. Puhdista kalanosat hyvin, poista kidukset. Huuhdo tarkoin juoksevan veden alla. Kuori sipuli, huuhdo purjo. Hienonna sipuli karkeasti ja paloittele purjo.
2. Kaada kylmä vesi tilavaan kattilaan ja laita liedelle. Lisää kalanosat ja vihannekset sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
3. Ota kattila liedeltä ja anna keitoksen vetäytyä 5 minuuttia. Siivilöi. Keitä fondia kokoon kunnes noin ¼ on jäljellä. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka