Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vaalea kalafondi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaaleasta kalafondista tulee parasta, jos käytät kampelakalojen osia, mutta myös turskan tai muun valkealihaisen kalan osat käyvät. Vältä lohta ja makrillia, ne eivät anna yhtä mehevää makua.

Noin 5 desilitraan

  • 1 kg kalanosia (selkäruotoja, päitä, eviä, nahkaa)
  • 2 l vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1 purjo
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama kokonainen valkopippuri
  • 1 persiljanoksa

Valmistusohje

1. Puhdista kalanosat hyvin, poista kidukset. Huuhdo tarkoin juoksevan veden alla. Kuori sipuli, huuhdo purjo. Hienonna sipuli karkeasti ja paloittele purjo.

2. Kaada kylmä vesi tilavaan kattilaan ja laita liedelle. Lisää kalanosat ja vihannekset sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

3. Ota kattila liedeltä ja anna keitoksen vetäytyä 5 minuuttia. Siivilöi. Keitä fondia kokoon kunnes noin ¼ on jäljellä. Anna jäähtyä.

Tuoreimmat aiheesta

Fondi