Pohjaliemi
Bouillabaisse on perinteinen kalakeitto, joka keitettiin yleensä rantanuotiolla kalareissun jälkeen. Kaloista käytettiin keittoon ne, jotka jäivät veneen pohjalle ja joita ei myyty. Jouni kehottaa unohtamaan kaikki royalversiot ja hummerit!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 sipuli
- ½ valkosipulia
- ½ pienestä purjosta
- 1 varsisellerin varsi
- 1 dl oliiviöljyä (ei neitsyt-)
- 15 g karkeaa merisuolaa
- 15 kokonaista mustapippuria
- vähän sahramia
- vähän chiliä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 kg kalaa: myös ruotoja ja päitä
- kylmää vettä
Valmistusohje
Hakkaa kaikki kasvikset samankokoisiksi (1 x 1 cm) ja kuullota oliiviöljyssä hillokkeeksi. Lisää mausteet, fiilistele pari minuuttia ja lisää kala sekä ruodot. Hillota myös kala ja peitä kylmällä vedellä. Kun keitos kiehahtaa, kuori pois pinnalle nouseva vaahto.
Keitä pienellä kuplalla n. 20 minuuttia ja jos on aikaa, anna levätä noin tunti ennen kun siivilöit liemen. Paseeraa kaikki siivilän läpi. Jos lihaa tulee mukaan, sen parempi. No bones mon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka