Ruskea kalafondi

Ruskea kalafondi sopii hyvin tummien kalakastikkeiden, kuten punaviini- tai madeirakastikkeen pohjaksi, paistetun tai grillatun kalan seuraksi.

Neljälle

  • 1 kg kalanosia (selkäruotoja, päitä, eviä, nahkaa)
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 keltasipuli
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 1 purjo
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama kokonainen valkopippuri
  • 1 timjaminoksa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 l vettä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista kalanosat hyvin, poista kidukset ja mahdolliset sisälmykset ja huuhdo osat kylmässä vedessä. Huuhdo vihannekset. Hienonna sipuli karkeasti, viipaloi porkkana ja paloittele selleri ja purjo.

2. Voitele uuninkestävä vuoka öljyllä ja laita kalanosat ja vihannekset vuokaan. Ruskista uunissa kunnes ruodot ovat kullanruskeita. Lisää mausteet ja tomaattipyree ja sekoita.

3. Kaada ainekset vuoasta kattilaan, raaputa kaikki hyvät maut vuoasta mukaan kattilaan. Lisää vesi ja viini, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 30 minuuttia. Siivilöi liemi ja keitä kokoon kunnes ¼ on jäljellä. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.