Mustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessa

Mustaeväkampela on jo sinällään herkullinen kala. Tässä se tarjoillaan hienon kastikkeen, paistettujen herkkusienten sekä katkarapujen kanssa.

Neljälle

  • 3 mustaeväkampelaa
  • suolaa

Fondi

  • selkäruodot, päät, evät
  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 pieni sipuli
  • 1 maustemitta timjamia

Kastike

  • 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • kokoonkeitetty fondi
  • 3 dl kuohukermaa
  • 150 g pieniä herkkusieniä
  • 200 g katkarapuja
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Fileoi kalat ja laita ruodot jne. kattilaan. Lisää fondin ainekset ja keitä kannen alla 30 minuuttia. Siivilöi ja keitä kokoon puoleen määrästään.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Taita fileet poikittain kaksinkerroin ja asettele uunivuokaan. Suolaa kevyesti. Kaada kaloille pari ruokalusikallista viiniä, peitä vuoka foliolla ja kypsytä kalat uunissa, noin 10 minuuttia. Ole tarkkana, etteivät kalat kiehu rikki. Ota vuoka uunista ja kaada siihen kerääntynyt neste siivilän läpi fondikattilaan. Lisää myös viini fondiin.

3. Keitä fondia kokoon, niin että jäljellä on 1 dl. Keitä myös kermaa kokoon ja sekoita se fondiin. Mausta ja kaada kastike kalafileiden päälle. Koristele voissa paistetuilla herkkusienillä, kuorituilla katkaravuilla ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat