Kylmää, keitettyä lohta hyytelössä

Tämä on maukas ja kaunis jouluruoka. Koristele porkkanaviipalein. Tarjoile maukkaan, kylmän kastikkeen kera.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä, ruodotonta mutta nahan kanssa, neljään palaan leikattuna
  • ½ sitruuna

Lohiliemi

  • 8 dl vettä
  • 1 porkkana, keskikokoinen, viipaloituna
  • 10 tillinoksaa, yhteen sidottuina
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • ½ keskikokoinen keltasipuli
  • 1 laakerinlehti
  • lohen ruotoja, eviä, pää (leikkaa kahtia ja poista kidukset)
  • purjon vihreä osa
  • 1 ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Huuhdo lohiliemeen tulevat osat kaikesta verestä.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita kaikki liemen ainekset kattilaan. Keitä 15 minuuttia.

3. Siivilöi liemi ja lisää ½ sitruunan mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää lohifileepalat. Anna kiehua hiljalleen 6 minuuttia, kuori vaahto pois tarkasti, jotta liemi pysyy täysin kirkkaana.

4. Nosta lohipalat liemestä heti kun ne ovat kypsiä, laita ne korkeareunaiselle vadille ja kaada liemi päälle. Koristele porkkanaviipalein. Anna lohen jäähtyä ja liemen jähmettyä kirkkaaksi hyytelöksi. Koristele pienellä tillinoksalla tarjoillessa.

5. Vinkki: Ellei sinulla ole lohen luita, tee liemi ilman niitä muuten samoilla aineksilla ja keittoajalla. Lisää silloin 2-3 lionnutta liivatelehteä, joista olet puristanut ylimääräisen veden pois, liemeen ennen sen siivilöintiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.