Kalaliemi
Kalaliemi on hyvä pohja, jos aiot valmistaa kalakeittoa. Tämä 1,2 litran annos on yleensä sopiva määrä, jos valmistat keittoa neljälle. Kampeloiden tai turskan osat sopivat liemen keittämiseen parhaiten.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
1,2 litraan lientä
- 1 ½ kg kalan päitä, selkäruotoja, eviä, nahkaa
- 1 keltasipuli
- 1 purjo
- 2 rkl voita
- 2 ½ l vettä
- 10 kokonaista valkopippuria
- 1 nippu persiljaa
- 1 oksa timjamia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Puhdista ja huuhdo kalanosat ja pienennä tarvittaessa. Laita pataan voita ja anna sipulin hikoilla kalanosien kanssa. Sekoittele välillä.
2. Lisää vesi pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää valkopippurit, persilja ja timjami. Anna kiehua 20 minuuttia.
3. Siivilöi liemi ja keitä kokoon kunnes hieman vähemmän kuin puolet on jäljellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka