Kalaliemi on hyvä pohja, jos aiot valmistaa kalakeittoa. Tämä 1,2 litran annos on yleensä sopiva määrä, jos valmistat keittoa neljälle. Kampeloiden tai turskan osat sopivat liemen keittämiseen parhaiten.

1,2 litraan lientä

  • 1 ½ kg kalan päitä, selkäruotoja, eviä, nahkaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 purjo
  • 2 rkl voita
  • 2 ½ l vettä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 oksa timjamia

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Puhdista ja huuhdo kalanosat ja pienennä tarvittaessa. Laita pataan voita ja anna sipulin hikoilla kalanosien kanssa. Sekoittele välillä.

2. Lisää vesi pataan. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto. Lisää valkopippurit, persilja ja timjami. Anna kiehua 20 minuuttia.

3. Siivilöi liemi ja keitä kokoon kunnes hieman vähemmän kuin puolet on jäljellä.

Tuoreimmat aiheesta

Liemi