Vanilja-sitruunakahvi
Tässä hauska muunnos juhlien perusjuomasta - kahvista. Varaa kahvikuutioiden jäähdyttämiseen vähintään kuusi tuntia. Vaniljasokerin voit korvata palalla vaniljatankoa. Ohjeesta riittää kahvijuomaa neljälle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl vahvaa kahvia
- 1/4 tl vaniljasokeria tai vaniljatanko
- 1 tl raastettu sitruunankuorta
- 7 dl kylmää vettä
- jääpala-astia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl kanelia
Valmistusohje
1. Valmista kahvi. Mittaa sokeri kulhoon, kaada päälle kahvi ja sekoita niin, että sokeri liukenee.
2. Anna jäähtyä hieman. Raaputa vaniljansiemenet teelusikalla tai mittaa vaniljasokeri kahvin joukkoon. Raasta sitruunankuori. Lisää kylmä vesi ja sekoita. Kaada neste jääpala-astiaan ja pakasta.
3. Vaahdota kerma kevyesti ja mausta kanelilla. Täytä neljä korkeaa lasia jäädytetyillä kahvipaloilla. Kaada kerma laseihin ja lisä jokaiseen lasiin paksu pilli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"