Kermainen pannacotta vadelmilla
Julkaistu
Harva sanoo ei kermaiselle pannacottalle tuoreiden marjojen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 5 dl kuohukermaa
- 1 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
- ½ dl sokeria
- 3 liivatelehteä
- 2 dl vadelmia
Koristeluun
- marjoja tai hedelmiä
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan, lisää tanko, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna porista 1-2 minuuttia.
2. Ota kattila liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet.
3. Siivilöi pois vaniljatanko. Jaa vadelmat 6 annoslasiin. Kaada päälle kermaseos ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi jähmettymään. Koristele marjoilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa