Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kermainen pannacotta vadelmilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Harva sanoo ei kermaiselle pannacottalle tuoreiden marjojen kera.

Kuudelle

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
  • ½ dl sokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl vadelmia

Koristeluun

  • marjoja tai hedelmiä
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan, lisää tanko, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna porista 1-2 minuuttia.

2. Ota kattila liedeltä. Lisää liivatteet ja sekoita kunnes ne ovat sulaneet.

3. Siivilöi pois vaniljatanko. Jaa vadelmat 6 annoslasiin. Kaada päälle kermaseos ja laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi jähmettymään. Koristele marjoilla ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Pannacotta