Kesän makeimmat juomat
Virkistävän hyvää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Yhdelle
Sitruunadrinkki
- 1 lasi
- 1 sitruunan tai limen mehu
- 1 tl sokeria
- hedelmäsoodaa
Jäätee
- 1 lasi
- 2 dl teetä
- muutama pala ananasta
- jääpaloja
- ripaus jauhettua kanelia
Kirsikkadrinkki
- 1 lasi
- 1 osa kirsikkamehua
- 4-5 osaa valkoviiniä
- muutama cocktailmarja hammastikussa
Suklaadrinkki
- 1 lasi
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 rkl sokeria
- ½ dl kuumaa vettä
- 2 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- raastettua suklaata
Valmistusohje
1. Sitruunadrinkki: Sekoita sitruunamehu ja sokeri lasissa, lisää hedelmäsooda.
2. Jäätee: Laita lasiin ananasta ja jääpaloja, kaada päälle kylmää teetä ja mausta ripauksella kanelia.
3. Kirsikkadrinkki: Sekoita ainekset suoraan lasiin, ripusta marjat lasin reunalle.
4. Suklaadrinkki: Sekoita kaakao ja sokeri sekä kuuma vesi. Lisää maito ja sekoita.
5. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri. Sekoita kerma kaakaoon ja kaada lasiin. Koristele suklaaraasteella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka