Mokkapannacotta

Pannacotta on klassinen italialainen jälkiruoka. Tämä maistuu mokalta ja sopii erinomaisesti vahvan kahvin kera tarjoiltavaksi. Se on mitä ihanin päätös päivälliselle!

Neljälle

  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 liivatelehteä

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää itse tanko, kahvijauhe ja sokeri sekä kerma. Kuumenna hitaasti ja anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Poimi vaniljatanko kermasta. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja laita ne kuumaan kermaseokseen, sekoita kunnes ne ovat sulaneet. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

3. Koristele kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!