Mokkapannacotta
Pannacotta on klassinen italialainen jälkiruoka. Tämä maistuu mokalta ja sopii erinomaisesti vahvan kahvin kera tarjoiltavaksi. Se on mitä ihanin päätös päivälliselle!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 vaniljatanko
- ½ dl kidesokeria
- 2 tl pikakahvijauhetta
- 5 dl kuohukermaa
- 2 liivatelehteä
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää itse tanko, kahvijauhe ja sokeri sekä kerma. Kuumenna hitaasti ja anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Poimi vaniljatanko kermasta. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja laita ne kuumaan kermaseokseen, sekoita kunnes ne ovat sulaneet. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
3. Koristele kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"