Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mokkapannacotta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pannacotta on klassinen italialainen jälkiruoka. Tämä maistuu mokalta ja sopii erinomaisesti vahvan kahvin kera tarjoiltavaksi. Se on mitä ihanin päätös päivälliselle!

Neljälle

  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 tl pikakahvijauhetta
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 liivatelehteä

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää itse tanko, kahvijauhe ja sokeri sekä kerma. Kuumenna hitaasti ja anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Poimi vaniljatanko kermasta. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja laita ne kuumaan kermaseokseen, sekoita kunnes ne ovat sulaneet. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

3. Koristele kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Pannacotta