Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hunajainen pannacotta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Hunajalla maustettu pehmeänmakuinen pannacotta viimeistelee aterian ja lämmittää koleana iltana. Jos mansikkakausi on jo ohi, voit käyttää muita marjoja.

4 annosta

  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl sokeria
  • 5 dl kuohukermaa
  • 2 tl hunajaa
  • 2 liivatelehteä

Koristeluun

  • tuoreita mansikoita ja muita marjoja

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko ja raaputa vaniljansiemenet kattilaan. Lisää kattilaan myös itse vaniljatanko ja sokeri ja kaada päälle kerma. Kuumenna hitaasti ja hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

2. Nosta vaniljatanko kattilasta ja sekoita kermaseokseen hunaja. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Nosta liivatelehdet vedestä ja pane ne lämpimään kermaan. Sekoita, kunnes liivatelehdet ovat sulanet. Kaada seos vedellä huuhdeltuihin annosvuokiin.

3. Anna pannacottan jäähtyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele tuoreilla mansikoilla tai muilla marjoilla ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Pannacotta