Viljattomat suklaakeksit
Mahdollisimman tumma ja mahdollisimman hieno suklaa takaa näiden keksien herkullisuuden. Ne ovat kuin ammattilaisen tekemiä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
n. 14 kpl
- 200 g raastettua mantelimassaa
- 2 munanvalkuaista
Täyte
- ¾ dl kidesokeria
- ½ dl vettä
- 3 munankeltuaista
- 150 g voita
- 50 g tummaa suklaata, sulatettua
Kuorrutus
- 75 g tummaa suklaata
- 20 g kookosrasvaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mantelimassa ja valkuaiset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pyöreitä, litteitä pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille pellille. Paista uunissa n. 10 minuuttia. Irrota ne paperista ja anna jäähtyä.
2. Keitä sokeri ja vesi sakeaksi liemeksi, joka alkaa säikeytyä. Vatkaa keltuaiset, lisää ne kuumaan liemeen ja vatkaa voimakkaasti. Anna jäähtyä. Sekoita voi pehmeäksi, lisää munaseos voihin vähän kerrallaan, voimakkaasti sekoittaen. Lisää viimeiseksi sulatettu, jäähtynyt suklaa.
3. Levitä täyte pikkuleipäpohjille huippumaisesti. Laita ne jääkaappiin jähmettymään. Sulata suklaa ja kookosrasva kattilassa ja lämmitä sileäksi kuorrutukseksi. Kasta keksien päällisosa kuorrutukseen. Laita ne leivinpaperille viileään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku