Suklaatryffelitorttu mantelipohjalla
Tämä ihana tryffelitorttu sopii yhtä hyvin jälkiruoaksi kuin tee- tai kahvikupillisen kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
12 palaan
- 200 g mantelimassaa
- 2 kananmunaa
- 1 ½ rkl kaakaojauhetta
Tryffeli
- 200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
- 3 munankeltuaista
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta mantelimassa, sekoita se munien ja kaakaojauheen kanssa. Vatkaa massa ilmavaksi sähkövatkaimella. Kiinnitä irtopohjavuoan (n. 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele paperi ja kaada massa vuokaan. Tasoita pinta ja paista uunin alatasolla 18-20 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hieman ja siirrä se kakkuvadille.
2. Paloittele suklaa ja sulata ne vesihauteessa. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää keltuainen kerrallaan sekä n. ½ dl vatkaamatonta kermaa. Sekoita notkeaksi massaksi ja anna jäähtyä jonkin aikaa, mutta älä anna sen jähmettyä. Vatkaa loput kermasta ja sekoita suklaamassaan. Laita irtopohjavuoan reunaosa kakkuvadille kakkupohjan ympärille ja levitä tryffeli mantelipohjalle. Täytä vuoan reunoja kohti, niin että reunasta tulee tasaisen kaunis. Peitä foliolla ja laita torttu kylmään, vähintään 3-4 tunniksi tai yön yli.
3. Irrota vuoka terävällä veitsellä ja nosta se varovaisesti pois.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka