Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

miljonaarin_murotaikinaneliot_2_200129_D8S6663-Edit
Hellapoliisi/ Kati Jaakonen

Miljonäärin murotaikinaneliöt valmistuvat helposti. Murotaikinapalat saavat vastustamattoman täytteen kondensoidusta maidosta ja kuorrutteen maitosuklaasta. Kokeile Hellapoliisi Kati Jaakosen reseptiä.

Ainekset

  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl sokeria

Täyte

  • 50 g voita tai margariinia
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 tlk (400 g) makeutettua kondensoitua maitoa

Kuorrute

  • 200 g maitosuklaata
  • koristerakeita

Valmistusohje

Miljonäärin murotaikinaneliöt valmistuvat näin:

  1. Nypi voi tai margariini ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita.
  2. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai uunipellille siten, että levy on noin 15x20 cm kokoinen. Paista 200-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
  3. Valmista sillä välin täyte.
  4. Mittaa kattilaan voi, tomusokeri ja makeutettu kondensoitu maito. Keitä hiljalleen miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Varo polttamasta täytettä. Jäähdytä jääkaapissa. 
  5. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
  6. Paloittele maitosuklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
  7. Levitä sulanut suklaa jähmettyneen täytteen päälle. Laita hetkeksi jääkaappiin ja leikkaa sitten kauniiksi annospaloiksi.
  8. Koristele halutessasi suklaalastuilla tai kultaisilla koristerakeilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!