Suklaatorttu suklaaraasteella
Tämä on erittäin helppotekoinen klassinen suklaatorttu, jolle tumma suklaa antaa luonnetta. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera. Tuoreet marjat ja hedelmät ovat hyvä lisuke.
12 palaan
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 2 dl kidesokeria
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Kuorrutus
- 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl voita
Koristeluun
- raastettua suklaata
Tarjoiluun
- tuoreita marjoja ja hedelmiä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi ja lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää voi-sokeri-munaseokseen. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaa taikinaan.
2. Täytä voideltu ja jauhotettu vuoka taikinalla ja paista n. 35 minuuttia. Anna tortun jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.
3. Kuorrutus: Sulata suklaa, anna jäähtyä hieman. Lisää huoneenlämpöinen voi, sekoita ja levitä kuorrutus tortun päälle.
4. Raasta suklaata tortun päälle juustohöylän avulla, tarjoile tuoreiden marjojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa