Suklaatorttu suklaaraasteella

Tämä on erittäin helppotekoinen klassinen suklaatorttu, jolle tumma suklaa antaa luonnetta. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera. Tuoreet marjat ja hedelmät ovat hyvä lisuke.

12 palaan

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2 dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita

Koristeluun

  • raastettua suklaata

Tarjoiluun

  • tuoreita marjoja ja hedelmiä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hieman. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi ja lisää munat yksi kerrallaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää voi-sokeri-munaseokseen. Lisää lopuksi jäähtynyt suklaa taikinaan.

2. Täytä voideltu ja jauhotettu vuoka taikinalla ja paista n. 35 minuuttia. Anna tortun jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.

3. Kuorrutus: Sulata suklaa, anna jäähtyä hieman. Lisää huoneenlämpöinen voi, sekoita ja levitä kuorrutus tortun päälle.

4. Raasta suklaata tortun päälle juustohöylän avulla, tarjoile tuoreiden marjojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.