Schwarzwaldintorttu
Tämä on jälkiruokaunelma kermasta, manteleista ja suklaasta. Schwarzwaldintorttu todella sulaa suussa. Se pitää syödä niin nopeasti kuin mahdollista valmistuksen jälkeen.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
10 palaan
- 2 ½ dl manteleita
- 4 munanvalkuaista
- 2 ½ dl tomusokeria
Täyte
- 4 dl kuohukermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 munanvalkuainen
Koristeluun
- 150 g tummaa suklaata
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Torttupohjat: Piirrä leivinpaperille kolme ympyrää, halkaisijaltaan 24 cm. Penslaa ympyrät neutraalilla öljyllä. Jauha mantelit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele varovaisesti mukaan tomusokeri ja mantelijauhe. Levitä taikina leivinpaperiympyröille tasaisiksi pohjiksi. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa 15 minuuttia. Irrota pohjat niiden hieman jäähdyttyä.
2. Suklaalevyt: Sulata suklaa. Levitä se ohueksi kerrokseksi leivinpaperille. Leikkaa suklaa viistoiksi ruuduiksi, ennen kuin se on täysin jähmettynyt. Säilytä viileässä kunnes torttu koristellaan.
3. Täyte: Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja valkuainen vaahdoksi.
4. Lado pohjia ja noin puolet täytteestä päällekkäin. Levitä loput täytteestä tortun päälle ja ympärille. Koristele suklaalevyin, ripottele päälle kaakaojauhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka