Schwarzwaldintorttu

Tämä on jälkiruokaunelma kermasta, manteleista ja suklaasta. Schwarzwaldintorttu todella sulaa suussa. Se pitää syödä niin nopeasti kuin mahdollista valmistuksen jälkeen.

10 palaan

  • 2 ½ dl manteleita
  • 4 munanvalkuaista
  • 2 ½ dl tomusokeria

Täyte

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 munanvalkuainen

Koristeluun

  • 150 g tummaa suklaata
  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Torttupohjat: Piirrä leivinpaperille kolme ympyrää, halkaisijaltaan 24 cm. Penslaa ympyrät neutraalilla öljyllä. Jauha mantelit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele varovaisesti mukaan tomusokeri ja mantelijauhe. Levitä taikina leivinpaperiympyröille tasaisiksi pohjiksi. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa 15 minuuttia. Irrota pohjat niiden hieman jäähdyttyä.

2. Suklaalevyt: Sulata suklaa. Levitä se ohueksi kerrokseksi leivinpaperille. Leikkaa suklaa viistoiksi ruuduiksi, ennen kuin se on täysin jähmettynyt. Säilytä viileässä kunnes torttu koristellaan.

3. Täyte: Vatkaa kerma, vaniljasokeri ja valkuainen vaahdoksi.

4. Lado pohjia ja noin puolet täytteestä päällekkäin. Levitä loput täytteestä tortun päälle ja ympärille. Koristele suklaalevyin, ripottele päälle kaakaojauhetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.