Villiyrtit: Emmin villiyrttipiirakka
Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kuudennessa jaksossa hyödynnettiin villiyrttejä leivonnassa. Tässä Emmin piirakka.
Kotipihan lempi piirakka
- 150g voita
- 3dl vehnäjauhoja
- 1dl kaurahiutaleita
- 1muna
- 2rkl kylmää vettä
- 1dl juustoraastetta
Päälle
- 3 perunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus pippuria
- ripaus suolaa
- 0,2 dl timjamia, 0,2dl nokkosta, 0,2dl maitohorsmaa
Päälle
- 150g Vuohenjuustoa
- 3rkl hunajaa
Villivihannespesto
- 0,2dl timjamia, 2dl vuohenputkea, 0,5dl persiljaa, 1dl voikukan lehtiä
- 0,5dl mantelirouhetta
- 2 valkosipulinkynttä
- 0,5dl oliiviöljyä
- 2rkl punaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Koti pihan lempi piirakka
Nypi pohja-aineet taikinaksi. Leivo taikina litteäksi, kääri kelmuu ja anna levätä hetki jääkaapissa. Kaulitse sen jälkeen taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi ja pistä kulhoon. Mausta perunat öljyllä, suolalla, pippurilla, yrteillä ja valkosipulilla. Lado perunat ohueksi kerrokseksi pohjan päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta uunista kun reunat ovat saaneet väriä. Levitä kuuman piirakan päälle vuohenjuusto ja hunaja, sekä yrttiseos.
Villivihannespesto:
Leikkaa yrtit ja valkosipuli veitsellä pieniksi. Sekoita joukkoon mantelirouhe ja mausta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka