PERUNARIESKASET: Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Keitä uudet perunat kuorineen hyvin suolatussa vedessä. Survo kuumat perunat perunasurvimella ja lisää joukkoon voi ja desin verran maitoa. Sekoita survotun perunan joukkoon kananmunat, 0,5dl maitoa ja 1tl suolaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää 5 dl vehnäjauhoja ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta öljytyn pyöreän (tai kalan muotoisen) muotin ja lusikan avulla pyöreitä rieskasia pellille, myös jauhoja voi käyttää apuna. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
MUMMON RETIISIT: Siivuta retiisit mandoliinilla 3ml siivuiksi. Tee liemi: laita kannelliseen astiaan vesi, hunaja, etikka, suola ja hienonnettu tilli, hölskytä sekaisin. Lisää liemen joukkoon siivutetut retiisit, hölskytä sekaisin ja siirrä kylmään maustumaan.
MAST-O KHIAR: Raasta retiisit. Valuta raastetut retiisit ja turkkilainen jogurtti. Hienonna yrtit.
GREMOLATA: Laita kaikki aineet korkeaan kulhoon ja poraa sauvasekoittimella tasaiseksi.
KOKOAMINEN: Levitä Mast-o khiar perunarieskasten päälle. Asettele päälle mummon retiisit. Pirskottele päälle gremolataa.
HÄVIKKI-SOUR: Laita ainekset kannelliseen lasipurkkiin ja ravista kunnes valkuainen vaahtoaa. Kaada kauniisiin laseihin, toppaa kuplavedellä ja koristele ylijäämämintulla.