Koko Suomi leipoo: Saaran valkosipulinensiemennäkkäri
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden kolmannen jakson taitotehtävässä Saara leipoi valkosipulista siemennäkkäriä sekä valkosipuli-yrttituorejuustolevitteen.
Näkkäri
- 3 ½ dl maissijauhoja
- 3 dl auringonkukansiemeniä
- 1 ½ dl seesamin siemeniä
- 2 ½ dl pellavansiemeniä
- 2 ½ dl kurpitsansiemeniä
- 1 ½ tl suolaa
- 3 tl kuivattua basilikaa
- 1 ½ dl oliiviöljyä
- 5 dl kiehuvaa vettä
- 2 valkosipulinkynttä
- tuoretta basilikaa
- tuoretta timjamia
Valkosipuli-yrttituorejuustolevite
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- pippuria
- tuoretta basilikaa
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175°C/ kiertoilmauuni 160°C. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää vesi ja oliiviöljy, sekoita tasaiseksi. Murskaa valkosipulit ja hienonna ne, sekä yrtit silpuksi. Sekoita massan joukkoon.
3. Levitä taikina kahdelle uunipellille. Tarvittaessa käytä apuna kaulinta saadaksesi tasainen pinta.
4. Paista uunissa 10 min, jonka jälkeen leikkaa palat. Paista vielä n.40 min, pidä silmällä ettei pääse palamaan.
5. Anna jäähtyä ja leikkaa palat vielä uudelleen.
HUOM: Muista pitää ohuena, jotta saat mukavan rapsakoita näkkäreitä!
1. Levitettä varten: Murskaa ja hienonna valkosipulin kynnet. Kuullota öljyssä muutaman minuutin ajan.
2. Silppua yrtit ja sekoita ne tuorejuuston sekaan. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan.
3. Sekoita viimeiseksi jäähtyneet valkosipulit joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka