LEIPÄ: Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murusta hiivaa siihen, sekoita. Lisää kaikki aineet kulhoon, paitsi voi ja 100g vehnäjauhoista. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia koneella tai käsin 20 minuuttia. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä 30 minuuttia. Vaivaa taikinasta käsin ilmat pois ja muotoile kaksi pitkulaista leipää. Laita leivät kahteen voideltuun leipävuokaan ja anna kohota 45-60 minuuttia. Voitele leipä siirappi-vesiseoksella ja painele haarukalla leivän pintaan reikiä. Paista leivät 180 asteisessa uunissa n. 40-45 minuuttia, kunnes leipä on kauttaaltaan paistunut. Jäähdytä leipä.
KYLMÄSAVULOHIMOUSSE: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää smetana ja vatkaa. Lisää hienoksi raastettu parmesan ja sitruunan mehu. Lisää kaikki loput mausteet ja sekoita. Hienonna lohi ja tilli, lisää täytteeseen.
MARINOITU FENKOLI: Sekoita keskenään kaikki muu paitsi fenkoli. Anna liemen maustua. Paloittele fenkoli pieniksi siivuiksi. Sihtaa liemi ja lisää fenkoli liemeen maustumaan.
KRUTONKIROUHE: Leikkaa leivistä yli jäänyt kuori pieneksi rouheeksi ja paista paistinpannulla öljyssä, mausta suolalla.
PARMESANLASTUT: Tee parmesanista haluamasia muotoisia kasoja uunipellille. Paista 225 asteessa pari minuuttia, kunnes lastut ovat rapeita.
Leikkaa leivästä 20 ohutta siivua ja poista kovat kuoret. Kostuta kymmenen pohjaa kalaliemellä. Pursota leivälle kylmäsavulohimoussea ja nostele päälle marinoitua fenkolia sekä krutonkirouhetta. Nosta päälle toinen leipäsiivu ja kostuta se. Pursota päälle moussea. Nostele päälle fenkolia sekä krutonkirouhetta. Tee kylmäsavulohesta pienet ruusukkeet ja asettele ne leivosten päälle. Koristele leivos vielä parmesanlastuilla ja parilla tillin oksalla.