Huikean herkullista vegeruokaa! Härkismoussaka on talven ykköslohturuoka. Reseptin loihti Nanna Rintala Makujen aamu-ohjelmassa.
Ainekset
- 700 g munakoisoa (2 pientä/ 1 iso)
- 3+2 rkl öljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 tlk/ 400 g paseerattua tomaattia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 kasvisliemikuutio
- ½ tl kanelia
- 1 tl oreganoa
- ½ tl muskottipähkinää
- 1 tl sokeria
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- 250 g/ 1 rasia Härkistä
- 200 g fetaa
- 1 kananmuna
- 2 dl kreikkalaista jugurttia
- kourallinen tuoretta minttua
Valmistusohje
Viipaloi munakoisot, levitä viipaleet uunipellille ja sivele ne öljyllä. Paista 10 minuuttia 220-asteisessa uunissa.
Pehmittele hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, kasvisliemikuutio ja mausteet. Kuumenna ja anna porista muutama minuutti. Lisää härkis ja kuumenna uudelleen.
Sekoita murusteltu feta, jugurtti, kananmuna ja minttu kastikkeeksi. Kokoa Härkis moussaka voideltuun vuokaan tai uuninkestävään pannuun asettamalla ½ munakoisoviipaleista pohjalle, niiden päälle härkisseos, loput munakoisosta ja viimeisenä lusikoi päälle fetakastike. Kuorruta kauniin väriseksi 220-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa