Huikean herkullista vegeruokaa! Härkismoussaka on talven ykköslohturuoka. Reseptin loihti Nanna Rintala Makujen aamu-ohjelmassa.

Ainekset

  • 700 g munakoisoa (2 pientä/ 1 iso)
  • 3+2 rkl öljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tlk/ 400 g paseerattua tomaattia
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl kanelia
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 1 tl sokeria
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 250 g/ 1 rasia Härkistä
  • 200 g fetaa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kreikkalaista jugurttia
  • kourallinen tuoretta minttua

Valmistusohje

Viipaloi munakoisot, levitä viipaleet uunipellille ja sivele ne öljyllä. Paista 10 minuuttia 220-asteisessa uunissa.

Pehmittele hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattipyree, kasvisliemikuutio ja mausteet. Kuumenna ja anna porista muutama minuutti. Lisää härkis ja kuumenna uudelleen.

Sekoita murusteltu feta, jugurtti, kananmuna ja minttu kastikkeeksi. Kokoa Härkis moussaka voideltuun vuokaan tai uuninkestävään pannuun asettamalla ½ munakoisoviipaleista pohjalle, niiden päälle härkisseos, loput munakoisosta ja viimeisenä lusikoi päälle fetakastike. Kuorruta kauniin väriseksi 220-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Anna vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.


Parhaat ruokaohjelmat