Yo-piparit
Piparit voi leipoa jo hyvissä ajoissa ennen juhlia. Nämä piparit on suunniteltu ylioppilasjuhliin, mutta muihin valmistujaisiin voi tehdä toisenlaisen koristelun, esimerkiksi juhlittavan nimikirjaimet. Samppanjalasi on sopivan kokoinen muotti näille pipareille.
n. 20 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras murotaikinaa tai juhlamurotaikinaa (400 g pakaste)
- n. 200 g vadelmahilloa
Koristeluun
- n. 150 g kuorrutussuklaata tai tummaa taloussuklaata
Murotaikina
- 125 g laktoositonta voita tai margariinia
- 1½ dl sokeria
- 1 muna
- 2½ dl karkeita vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Kauli sulanut murotaikina ohueksi levyksi, voit käyttää pöydällä hieman jauhoja kaulinnan apuna. Ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan noin 4 cm:n kakkuja.
Paista niitä 200-asteessa noin 5-8 minuuttia. Jäähdytä piparit hyvin ennen koristelua.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Ota puolet pyöreistä kakuista ja kasta reuna suklaaseen. Voit laitaa reunaan hopeisen nonparellin "lyyraksi".
Lado suklaareunaiset piparit leivinpaperille jähmettymään. Levitä sillä aikaa hillo täytteeksi toisille puoliskoille. Nosta päälle suklaareunaiset piparipuoliskot.
Muista tarjoiltaessa varoa, että suklaa ei tartu tosiin pipareihin.
Murotaikina voi halutessa myös leipoa itse.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa