Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikkakääretorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kääretorttua ei välttämättä tarvitse tehdä valkoisiin vehnäjauhoihin, vaan siihen sopivat hyvin esimerkiksi sämpylä- tai ruisjauhot.

n. 15 viipaletta

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl mansikkasurvosta
  • 1 dl rahkaa tai tuorejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • n. ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • mansikoita

Valmistusohje

Täytteeksi laitetaan mansikkasurvosta, joka kostuttaa kääretorttua mukavasti

Vatkaa kananmunat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon sämpyläjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä mansikkasurvos ensin tortulle ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle rahkaseos. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

Tarjoile mansikoiden kera.

VINKKI: Rahka- tai tuorejuustotäytettä voi valmistaa kaksinkertaisen annoksen eli tölkillisestä rahkaa ja kermaa jättää osan myös päälle koristeeksi. Vaahtokohtiin on helppo laittaa mansikoita koristeeksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Kääretorttu