Mansikkakääretorttu
Kääretorttua ei välttämättä tarvitse tehdä valkoisiin vehnäjauhoihin, vaan siihen sopivat hyvin esimerkiksi sämpylä- tai ruisjauhot.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 15 viipaletta
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl mansikkasurvosta
- 1 dl rahkaa tai tuorejuustoa
- 1 dl kermaa
- n. ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- mansikoita
Valmistusohje
Täytteeksi laitetaan mansikkasurvosta, joka kostuttaa kääretorttua mukavasti
Vatkaa kananmunat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon sämpyläjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä mansikkasurvos ensin tortulle ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle rahkaseos. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
Tarjoile mansikoiden kera.
VINKKI: Rahka- tai tuorejuustotäytettä voi valmistaa kaksinkertaisen annoksen eli tölkillisestä rahkaa ja kermaa jättää osan myös päälle koristeeksi. Vaahtokohtiin on helppo laittaa mansikoita koristeeksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa