Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevennetyt sacherleivokset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Näitä suklaaleivoksia voi syödä hyvällä omallatunnolla! Tässä ohjeessa on käytetty puolet vähemmän rasvaa kuin sacherleivonnaisiin yleensä. Marmeladitäytettä on kevennetty lastensoseella ja taikinassa on terveellisiä tummia jauhoja ja tummaa suklaata.

Ainekset

  • Noin 12 leivosta

Pohja

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl tummaa sokeria
  • 100 g juoksevaa sydänystävällistä margariinia
  • 2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (=tummia jauhoja)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g tummaa suklaata (sulatettuna)

Täyte

  • 100 g aprikoosisosetta
  • 100 g aprikoosimarmeladia

Päälle

  • Noin 1 rkl vahvaa kahvia tai kaakao-, suklaa- tai kahvilikööriä
  • 100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää juokseva margariini vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sulatetun, hieman jo jäähtyneen suklaan kanssa.

Vuoraa reunallinen iso uunipelti leivinpaperilla ja voitele se. Kaada taikina tasaiseksi kerrokseksi pellille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min.

Anna pohjan jäähtyä. Jaa pohja kahtia ja levitä toiselle puolelle aprikoositäytteet. Nosta toinen puoli päälle.

Valmista kuorrutus sulattamalla suklaa varovasti kiehuvaan kahviin tai likööriin (mikrossa tai kattilassa). Levitä kuorrutus kuumana leivosten pintaan. Leikkaa heti ruuduiksi eli leivoksiksi. Voit koristella leivokset hopeakuulin.

VINKKI: Kosteampia leivoksia saat kostuttamalla leivospohjaa ennen täyttämistä liköörillä tai vahvalla kaakaolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset