Kevennetyt sacherleivokset
Näitä suklaaleivoksia voi syödä hyvällä omallatunnolla! Tässä ohjeessa on käytetty puolet vähemmän rasvaa kuin sacherleivonnaisiin yleensä. Marmeladitäytettä on kevennetty lastensoseella ja taikinassa on terveellisiä tummia jauhoja ja tummaa suklaata.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Noin 12 leivosta
Pohja
- 3 kananmunaa
- 1 dl tummaa sokeria
- 100 g juoksevaa sydänystävällistä margariinia
- 2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (=tummia jauhoja)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 150 g tummaa suklaata (sulatettuna)
Täyte
- 100 g aprikoosisosetta
- 100 g aprikoosimarmeladia
Päälle
- Noin 1 rkl vahvaa kahvia tai kaakao-, suklaa- tai kahvilikööriä
- 100 g tummaa suklaata
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää juokseva margariini vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sulatetun, hieman jo jäähtyneen suklaan kanssa.
Vuoraa reunallinen iso uunipelti leivinpaperilla ja voitele se. Kaada taikina tasaiseksi kerrokseksi pellille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min.
Anna pohjan jäähtyä. Jaa pohja kahtia ja levitä toiselle puolelle aprikoositäytteet. Nosta toinen puoli päälle.
Valmista kuorrutus sulattamalla suklaa varovasti kiehuvaan kahviin tai likööriin (mikrossa tai kattilassa). Levitä kuorrutus kuumana leivosten pintaan. Leikkaa heti ruuduiksi eli leivoksiksi. Voit koristella leivokset hopeakuulin.
VINKKI: Kosteampia leivoksia saat kostuttamalla leivospohjaa ennen täyttämistä liköörillä tai vahvalla kaakaolla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa