Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää juokseva margariini vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sulatetun, hieman jo jäähtyneen suklaan kanssa.
Vuoraa reunallinen iso uunipelti leivinpaperilla ja voitele se. Kaada taikina tasaiseksi kerrokseksi pellille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 min.
Anna pohjan jäähtyä. Jaa pohja kahtia ja levitä toiselle puolelle aprikoositäytteet. Nosta toinen puoli päälle.
Valmista kuorrutus sulattamalla suklaa varovasti kiehuvaan kahviin tai likööriin (mikrossa tai kattilassa). Levitä kuorrutus kuumana leivosten pintaan. Leikkaa heti ruuduiksi eli leivoksiksi. Voit koristella leivokset hopeakuulin.
VINKKI: Kosteampia leivoksia saat kostuttamalla leivospohjaa ennen täyttämistä liköörillä tai vahvalla kaakaolla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy