Saavatko koiranomistajat korvauksia puruluukohussa? Toimitusjohtaja vastaa

Hau-Hau-Kevytrullia on vedetty pois myynnistä epäillyn tuotevirheen vuoksi. Jotkut koiranomistajat epäilevät lemmikkiensä saaneen niistä neurologisia oireita. Mahdollisista korvauksista ei vielä ole tarkempaa tietoa.

Prima Pet Premium veti keskiviikkona varotoimenpiteenä myynnistä erän 500 gramman pusseihin pakattuja Hau-Hau Kevytrullia epäillyn tuotevirheen vuoksi. Myös muita tuotteita vedettiin myynnistä varotoimenpiteenä.

Tuotteen epäillään olevan syynä tapauksiin, joissa koirat kärsivät erilaisista neurologisista oireista, kuten sekavuudesta ja epileptisistä oireista. Vaivat ovat luonnollisesti aiheuttaneet kustannuksia omistajille. Esimerkiksi Kerttu-koiran lääkärirumba maksoi omistajalle noin 2 000 euroa.

Kysyimme Hau-Hau-tuotteita maahantuovan tamperelaisen Prima Pet Premiumin toimitusjohtaja Timo Pärssiseltä, minkälaisia korvauksia kuluttajat saavat, jos käy ilmi, että tuotteet todella ovat aiheuttaneet koirien oireet.

Alla olevalla videolla kerrotaan, saako koiralle syöttää raakaa kalaa tai kanaa. Juttu jatkuu videon alla.

Saako koiralle syöttää raakaa kalaa tai kanaa? 6:28
Eläinlääkäri Chita Wahlroos kertoo, saako koiralle syöttää raakaa kalaa tai kanaa.

Asian selvitys kesken

Pärssinen ei osaa tässä vaiheessa vastata kysymykseen. Testierät epäillyn tuotevirheen alaisista tuotteista lähetettiin vasta alkuviikosta laboratoriotutkimuksiin.

– Tämän päätöksen käsittely odottaa nyt tuotetestien laboratoriotuloksia.

Toimitusjohtajan mukaan testejä halutaan tehdä laajalla skaalalla. Osa kokeista on niin harvinaisia ja monimutkaisia, että testieriä on jouduttu lähettämään ulkomaille, koska Suomessa sellaisia ei pystytä tekemään.

– Paras arviomme tällä hetkellä on se, että noin kolme viikkoa ainakin menee näissä testeissä, hän kertoo.

5362_HHC_Kevytrulla_13cm_25kpl_500g_6430076899910
Tuotevirhe-epäily kohdistuu tällä hetkellä vain yhteen tuote-erään.

Hyvityksiä on voinut jo saada

Pärssinen kertoo, että kaikissa yrityksen tuotteissa on tyytyväisyystakuu. Sen piiriin kuuluvat esimerkiksi rikkinäiset pussit tai hassunväriset tai -muotoiset tuotteet.

Tähän mennessä on tehty hyvityksiä asiakkaille, jotka ovat kertoneet ostaneensa puruluutuotteita ja pyytäneet käyttämättömistä tuotteista rahojaan takaisin uutisia aiheesta luettuaan.

Kuluttaja on saanut joko rahat takaisin käyttämättömästä tuotteesta tai sitten hänelle on annettu jonkin kauppaketjun lahjakortti.

Pärssinen lisää, että tällä hetkellä asiakaspalvelussa on ruuhkaa.

Hau-Hau Kevytrulla vedettiin myynnistä epäillyn tuotevirheen vuoksi

EAN-koodi 6430076899910
parasta ennen päiväys 16.4.2027
pakkauskoko 500 g

Takaisinvedettiin myös muut saman toimittajan ja tuotantoerän puruluut. Näihin tuotteisiin ei kuitenkaan tällä hetkellä liity epäilyä tuotevirheestä. Lue lisää!

Ensin tutkitaan

Pärssinen kertoo, että heti kun saadaan laboratoriotulokset ja selviää, onko tuotevirhe-epäilyssä perää ja mikä sen syy mahdollisesti on, palataan puimaan muita korvausasioita.

– Parhaamme teemme, jotta saataisiin nämä tuotteet hetimmiten testattua ja sitten kommunikoitua tulokset ulos, Pärssinen kertoo.

Pärssinen ymmärtää koiranomistajien huolen. Asia kiinnostaa häntä myös henkilökohtaisesti.

– Omalle koiralleni syötän näitä puruluita yhden iltaisin ruoan jälkeen.

Yleisesti ottaen vähän valituksia

Prima Pet Premium myy vuodessa noin viisi miljoonaa pussia erityyppisiä puruluita. Pärssinen kertoo, että niiden kohdalla reklamaatioprosessi on vuodesta toiseen ollut tasainen, noin kahden promillen luokkaa eli 0,002.

– Tämä kaksi promillea sisältää tyytyväisyystakuumme, johon ei tarvitse perusteita. 

– Yleisesti ottaen nämä puruluut ovat äärimmäisen turvallisia, hän painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat