Tomas Järvinen, 18, kolkutteli ME:tä – MM-kultaa: "Olen täysin sokissa"

Tshekin ja Suomen kaksoiskansalainen Tomas Järvinen voitti kymmenottelussa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden Perun Limassa. Järvinen jäi tuloksellaan 8425 vain 10 pistettä ikäluokan maailmanennätyksestä.

Tshekkiä edustava ja maassa asuva Järvinen, 18, voitti nuorten MM-kisojen kymmenottelussa viisi lajia: 100 metrin juoksun, pituushypyn, korkeushypyn, 110 metrin aidat ja kiekonheiton. Omat ennätyksensä nuorukainen laittoi uusiksi kiekonheitossa ja 1500 metrillä, ja koko ottelussakin napsahti ennätys oikein komeasti.

Järvisen 8425 on uusi nuorten MM-kisojen ennätystulos ja alle 20-vuotiaiden kaikkien aikojen kakkosnoteeraus. Se jää vain 10 pistettä Saksan Niklas Kaulin hallussa olevasta maailmanennätyksestä. 

– Olen täysin sokissa. Tiesin tehneeni parhaani kahdessa päivässä, Järvinen sanoi Kansainvälisen yleisurheiluliiton mukaan.

Järvinen sanoi pitävänsä ehkä eniten kiekonheitosta ja vähiten 100 metrin juoksusta.

– Yritän ensi vuonna päästä MM-kisoihin, Järvinen sanoi ja tarkoitti takuulla aikuisten arvokisoja, jotka järjestetään Japanin Tokiossa.

195 pisteen voittomarginaali

Järvinen päihitti toiseksi Limassa sijoittuneen Puolan Hubert Trosciankan 195 pisteen erolla. Trosciankan 8230 on uusi Puolan alle 20-vuotiaiden ennätys.

Pronssia saavutti Alankomaiden Florian Vriezen.

Maailmanmestari Järvisellä on suomalainen isä ja tshekkiläinen äiti.

Lue myös:

    Uusimmat