Biden voitti ylivoimaisesti Etelä-Carolinassa: Saa kuitenkin kritiikkiä omasta puolueestaankin

Yhdysvalloissa demokraattien esivaalikierros on lähtenyt käyntiin. 

Istuva presidentti Joe Biden voitti odotetusti Etelä-Carolinan kilvan viime yönä. Käytännössä Bidenin ehdokkuudelle ei ole tällä hetkellä haastajia.

Yhdysvaltojen presidentinvaalit pidetään tämän vuoden marraskuussa. Bidenin todennäköinen vastustaja on entinen presidentti, republikaanien Donald Trump.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että Bidenin voiton Etelä-Carolinassa uskotaan hiljentävän äänet, jotka ovat kyseenalaistaneet Bidenin suosion demokraattien keskuudessa.

– Hänhän voitti aivan ylivoimaisesti. Siellä on kaksi hyvin tuntematonta haastajaa mukana, mutta he saivat parin prosentin kannatusta. Bidenin kampanja toivoo, että tämä lähettää vahvan viestin eteenpäin, että demokraattipuolue ja presidentti Biden ovat yhä suosittuja vähemmistöjen keskuudessa. Etelä-Carolinassahan on selvästi enemmän mustaa väestöä kuin muualla maassa.

Karppinen kertoo yhtenä huolena olevan, että Bidenin johdolla Yhdysvallat ajautuu laajempaan sotaan Lähi-Idässä.

– Biden saa kovaa kritiikkiä myös omasta puolueestaan ja arabiamerikkalaiset muslimit ovat olleet hyvin pettyneitä Bidenin Lähi-Idän politiikkaan. He toivovat, että Biden painostaisi Israelia enemmän tulitaukoon. 

Karppinen kertoo, että kongressissa yhä jumissa oleva Ukrainan apupaketti on myös yksi Bidenin kohtaamista haasteista.
 

Lue myös:

    Uusimmat