Demokraatit ottivat Kamala Harrisin historiallisen puheen riemulla vastaan – ongelmana Lähi-itä

Demokraattien puoluekokouksen päätteeksi puhunut Kamala Harris lupasi uutta linjaa eteenpäin ja korosti olevansa koko maata yhdistävä ja amerikkalaisten etua ajava presidentti, jos tulee valituksi.

MTV:n Yhdysvaltain kirjeenvaihtajan Mari Karppisen mukaan Harrisin esiintymistä on pidetty onnistuneena ja itsevarmana. 

– Viestiä on pidetty tervetulleena. Siinä oli enemmän toivoa ja tasa-arvoa kaikille. Optimismia, joka välittyi tuolla areenalla. Olin itse paikan päällä yleisön seassa tuolla areenalla kuuntelemassa puhetta ja ihmiset olivat innoissaan. Energia oli kirjaimellisesti katossa, Karppinen kuvailee. 

Monelle paikan päällä olleelle hetki on ollut historiallinen ja muistuttanut heitä entisen presidentti Barack Obaman vuoden 2008 valinnasta maan ensimmäiseksi mustaksi valtapuolueen ehdokkaaksi. 

– Moni kuitenkin lisäsi siihen sen, että tämä oli vieläkin historiallisempi, koska Kamala Harris on sekä värillinen, että myös nainen. 

Paikalla olleet katsojat olivat tietenkin innoissaan Harrisin puheesta ja tulevat antamaan äänensä hänelle. Seuraavat kannatuskyselyt osoittanevat, puriko Harrisin puhe vielä empiviin äänestäjiin. Molemmat ehdokkaat, Harris ja Trump, tarvitsevat sitoutumattomia äänestäjiä voittaakseen. 

– Harrisin ja demokraattien ongelma on se, että puolueessa on yhä skismaa ja riitelyä Israel-Gaza-politiikasta. Progressiiviset, esimerkiksi vaa’ankieliosavaltio Michiganin arabiamerikkalaiset ovat osa heistä uhanneet jäädä kotiin näissä vaaleissa, ellei Harris muuta tätä Israel-Gaza-linjaa Joe Bidenin linjasta, Karppinen sanoo. 

Harrisin eilisessä puheessa hän käsitteli Israelin ja Gazan välistä sotaa erittäin varovaisesti. Harrisilla ei ole varaa menettää yhtäkään demokraattiäänestäjää, sillä kisasta on tulossa erittäin tiukka. 

Vaalikampanjointi pääsee nyt kokouksen jälkeen kunnolla vauhtiin. Harris ja Trump kohtaavat ensimmäisessä televisioidussa vaaliväittelyssä syyskuun 10. päivänä. 

Lisäksi asetelmat voivat vielä muuttua. Sitoutumaton presidenttiehdokas Robert F. Kennedy Jr. on näillä näkymin jättäytymässä pois kisasta ja antamassa tukensa Trumpille.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat