Donald Trumpilta skandaalimaista tekstiä olympiavoittajasta

Donald Trump puhui nyrkkeilyn tuoreesta olympiavoittajasta Imane Khelifistä skandaalimaisin sanankääntein.

Yhdysvaltain entinen presidentti, republikaanien presidenttiehdokas Trump solvasi 66-kiloisten naisten olympiakultaa Pariisissa nyrkkeillyttä Imane Khelifiä puhuessaan Yhdysvaltain Bozemanissa.

– Kuka haluaa miesten osallistuvan naisten urheiluun? Haluan onnitella nuorta naista, joka muuttui miehestä nyrkkeilijäksi. Näitte, että hän (he) voitti... hän (she) voitti kultamitalin, Trump sanoi ensin mieheen viittavaa sukupuolipronominia käyttäen, kunnes muutti sen naiseen viittaavaksi.

Algerialaisen Khelifin isä Amar Khelif on kuitenkin esitellyt julkisesti Imanen syntymätodistusta, jonka mukaan Imane syntyikin tyttönä. 

Monet ovat kyseenalaistaneet hänen kilpailemisensa Pariisin olympialaisiin. Kansainvälinen nyrkkeilyliitto IBA sulki viime vuonna Khelifin ja 57-kiloisten olympiakultaa tuoreeltaan voittaneen taiwanilaisen Lin Yu-tingin MM-kilpailuista. IBA:n mukaan Khelif ja Lin eivät täyttäneet naisten sarjaan osallistumisen ehtoja.

"Vain naisia vastaan"

Trump puhui myös Italian Angela Carinista, joka luovutti ottelu Khelifiä vastaan 46 sekunnissa algerialaisen murjottua hänen nenänsä nopeasti verille.

– Entäpä nuori italialainen, kaunis italialainen nyrkkeilijä? Hän meni sinne, eikä hänellä ollut aavistustakaan, mitä oli meneillään. Hän on erittäin hyvä nyrkkeilijä – mutta vain naisia vastaan, Trump sanoi jälleen kyseenalaisesti.

Järjestelmää ja Khelifiä on arvosteltu kovasti ja paikoin asiattomasti. Khelifin asianajaja kertoi lauantaina, että algerialaisnyrkkeilijä on jättänyt pariisilaissyyttäjille valituksen verkossa tapahtuneesta häirinnästä.

Lue myös:

    Uusimmat