Tältä näyttää Trumpin korva nyt: "Jokin toimi, sen tiedämme" – FBI yrittää hillitä salaliittoteorioita

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump esiintyi perjantai-iltana paikallista aikaa ensimmäistä kertaa julkisuudessa ilman sidettä korvallaan.

Trump julisti perjantaina kristilliskonservatiivisen Turning Point USA -järjestön The Believer's Summit –tapahtumassa Floridassa ottaneensa viimeisenkin siteen korvastaan.

Trumpia ammuttiin kaksi viikkoa sitten kampanjatilaisuudessa Pennsylvaniassa.

– Haluan kiittää jokaista uskovaista tässä huoneessa rukouksistanne ja uskomattomasta tuestanne, Trump sanoi yleisölle.

– Jokin toimi, sen tiedämme. Jokin toimi. Joten kiitän teitä. Seison tänään edessänne rukousten voiman ansiosta.

Yleisö hurrasi Trumpin esitellessä parantunutta korvaansa, jossa näkyi lähikuvissa vain pieniä mahdollisia jälkiä ammuskelusta.

FBI: Trumpiin osui luoti

Liittovaltion poliisi FBI julkaisi perjantaina lausunnon, jonka mukaan Trumpin korvaan osui luoti.

– Entisen presidentin Trumpin korvaan osui luoti, joko kokonaisena tai pienemmäksi sirpaleiksi hajonneena, joka ammuttiin epäillyn aseesta, lausunnossa sanotaan CNN:n mukaan.

Lausunto lienee FBI:n yritys hillitä aiemmista kommenteista syntynyttä kohua.

Pari päivää sitten FBI:n johtajan Christopher Wray sanoi olevan epäselvää, osuiko Trumpin korvaan luoti tai sen sirpale.

Jotkut viranomaiset olivat myös kyseenalaistaneet, oliko kyse luodista ollenkaan, vai olisiko haava voinut tulla lasinsirpaleesta tai presidentin kumartuessa maahan.

Lausunnot aiheuttivat poliittisen kohun, sillä sosiaalisessa mediassa on levinnyt salaliittoteorioita Trumpin ampumisesta. 

Villeimmissä teorioissa väitetään, että valokuvissa Trumpin kasvoilla nähty veri olisi ollut ketsuppia ja murhayritys teatteria. FBI:n lausuntojen katsottiin lisänneen vettä näiden salaliittojen myllyyn.

Wray tarkensi pian FBI:n pitävän selvänä, että kyse on entiseen presidenttiin kohdistuneesta salamurhayrityksestä, vaikka yksityiskohtia tutkitaan yhä. Mutta etenkin Trump tukijoineen ehtivät raivostua FBI:n lausunnosta.

– Ei ollut mitään lasia tai sirpaleita. Sairaala kutsui sitä "ampumahaavaksi korvassa" ja niin se oli. Ei ihme, että tarinoivaan FBI:hin ei enää luoteta! Trump kirjoitti Truth Social -palvelussaan.

Lue myös:

    Uusimmat