Hjelm: "Täysi tupa, viihdyttävä peli"

Tampere Unitedin päävalmentaja Ari "Zico" Hjelm uskoo, että lauantaina runsaslukuinen tamperelaisyleisö palkitaan viihdyttävällä pelillä.

Lauantaisessa liigakohtaamisessa on elementit hyvätasoiseen jalkapallonäytökseen, sillä HJK on sarjassa toisena ja United kolmantena. Kummatkin ryhmät ovat pelanneet viime aikoina erinomaisesti. Hallitsevan mestarin saapuminen Tammelaan saa myös kotijoukkueen kannattajat liikkeelle.

- HJK on suomalainen suurseura ja yksi mestarisuosikeista. Me lähdemme kiusaajan roolissa lauantaiseen otteluun. Olemme pelanneet kotona varsin hyvin, joten odotan hyvää ottelua ja mielellään hyvää tulosta, Hjelm pohtii.

Kummatkin joukkueet pääsevät otteluun lähes parhaalla mahdollisella miehistöllään, joten loukkaantumiset eivät juurikaan sotke valmentajien pelisysteemejä.

- Klubin peli kärsi aiemmin muutaman avainpelaajan poissaolosta, mutta nyt heiltä näyttäisi saapuvan terve ja iskukykyinen ryhmä Tampereelle. Me painimme hiukan eri sarjassa, sillä kun heiltä loukkaantuu pelaaja, hankkivat he uuden Euroopasta. Kun minulta loppuvat miehet, nostan A-junioreita ykkösryhmään, "Zico" hymähtää.

United ei ole tilastojen valossa menestynyt kovin hääppöisesti HJK:ta vastaan. Hjelm ei lähde muuttamaan taktiikkaansa vastustajan mukaan, vaan luottaa siihen, että nimekäs HJK kaatuu tamperelaisten omilla vahvuuksilla.

- Kova vääntö tuosta kamppailusta tulee ja se on varmaa, että HJK ei pääse helpolla vieraanamme. Meillä on mahdollisuus napata piste tai enemmän omalla pelillä ja kovalla draivilla. Menestyksen kannalta on tärkeää, että puolustuspelimme onnistuu ja pystymme hyödyntämään meille siunaantuvat tekopaikat.

Unitedin luotsi ei aio ottaa paineita mestaruuden suhteen, vaan pidättäytyy hyvästä menestyksestä huolimatta vaatimattomalla linjalla.

- Meille on mestaruus siinä, jos pääsemme ensi kaudeksi eurokentille. Kolmas sija tai cup-voitto olisi meille jo mestaruus. Täytyy nostaa hattua sarjajohtaja Hakalle, kun se pystyy pelaamaan moisen paineen alla noin hyvin ottelun toisensa jälkeen, Hjelm ylistää.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat