HS: Ministeri Tavion virallisiin puheisiin ei saa kirjoittaa mitään seksuaalivähemmistöistä

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio (ps.) toivoo, etteivät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt näy hänen työssään ulkoministeriössä. 

Tavion virallisiin puheisiin ei saa kirjoittaa mitään seksuaalivähemmistöistä.

Helsingin Sanomien lähteet kertovat, että erilainen sukupuolten ja seksuaalisuuden moninaisuutta kuvaava terminologia, kuten esimerkiksi lgbtq-lyhenne, on kiellettyjen listalla.

Ministeri Tavio ei kesälomansa vuoksi antanut haastattelua Helsingin Sanomille.

Kristinuskolla on merkittävä rooli Tavion elämässä. Tavion erityisavustaja Tuomas Tähti kertoi Helsingin Sanomille, että Tavio järjestää kerran kuussa rukoushetkiä ministerikabinetissaan. Tähden mukaan rukoushetket ovat kuitenkin "irrallaan päätöksenteosta".

Ulkoministeriön virkakunta ei ole osallistunut noin vartin mittaisiin rukoushetkiin, kertoo Tavion erityisavustaja Janna Rantala Helsingin Sanomille.

Helsingin Sanomat haastatteli myös useita järjestöjen edustajia. Yhdessä haastatelluista järjestöistä on sisäisesti ohjeistettu, ettei järjestön työstä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta mainita Tavion tai tämän erityisavustajien kanssa keskusteltaessa.

Lue myös:

    Uusimmat