Hurja huhu: Sami Pajari on saamassa Toyotalta upean mahdollisuuden – "Vaikuttaa siltä"

Sami Pajari ajoi uran ensimmäisen pohja-ajan: "Oijoijoi, sieltä se tuli" 2:47
Sami Pajari ajoi uran ensimmäisen pohja-ajan jo yhdeksännellä erikoiskokeellaan rally1-auton ratissa

Belgialainen La Dernière Heure kirjoittaa verkkosivuillaan rallin MM-sarjan kuljettajatilanteesta ensi kautta koskien, ja esiin nousee yksi suomalaisittain kiintoisa huhu.

Belgialaislehti käy tilannetta läpi talli tallilta. Toyotasta puhuttaessa ensin huomautetaan, että Kalle Rovanperä ajaa ensi vuonna taas mestaruudesta täyden kauden ohjelmalla. Tämän jälkeen kuvio meneekin mielenkiintoiseksi.

– Vaikuttaa siltä, että Sami Pajari on jo varma siitä, että hän vuorottelee Sébastien Ogierin kanssa, lehti kirjoittaa.

Pajari ajaa tänä viikonloppuna Keski-Euroopassa uransa kolmannen MM-rallin Toyotan rally1-auton ratissa. Asfaltilla kokemus on ensimmäinen laatuaan.

Pajarin debyytti pääluokassa nähtiin heinä-elokuun vaihteessa Suomessa, ja syyskuun lopussa hän korvasi japanilaiskuljettaja Takamoto Katsutan Chilessä. Kun kaksi lisäkisaa – Chile ja Keski-Eurooppa – julkaistiin, MTV Urheilun asiantuntijat Jari Ketomaa ja Riku Tahko huomauttivat, että Toyotalla oli todennäköisesti tehtynä jo pidemmänkin tähtäimen suunnitelma Pajarin kanssa.

– Näyttää enemmän siltä, että suunnitelma on valmis ja ruvetaan ajamaan kuskiparivaljakkoa sisään kuin että nämä olisivat mitään näytönpaikkoja, Tahko sanoi.

Toyotan kolmannen auton osalta belgialaislehti jatkaa vähintään yhtä mielenkiintoisella linjalla kuin Pajari–Ogier-kaksikon kohdalla.

– Jää nähtäväksi, täytyykö (Elfyn) Evansin ja Katsutankin jakaa auto.

Hyundain tapauksessa liikkuvia palasia on vain yhdessä autossa. Thierry Neuville ja Ott Tänak jatkavat, mutta kolmoskuski tai kolmoskuskit ovat vielä hämärän peitossa. Huhujen mukaan kolmatta autoa ajaa täyden kauden ohjelmalla Adrien Fourmaux.

Belgialaislehti esittää lisäksi vaihtoehdon Fourmaux'n tilalle M-Sportille.

– Jos Fourmaux lähtee, M-Sport voisi antaa mahdollisuuden yhdelle WRC2-luokan kärkikuskeista, ranskalaiselle Yohan Rosselille.

Grégoire Munsterin tulevaisuus riippuu ennen kaikkea siitä, kuinka paljon Jourdan Serderidis on valmis lyömään likoon ja onko Malcolm Wilson valmis hyväksymään sen.

Lue myös:

    Uusimmat