Itäeurooppalaisen kärkikenraalin epäillään vuotaneen Ukrainan sotasalaisuuksia Venäjälle

Epäilty työskenteli aikaisemmin Moldovan armeijan pääesikunnan päällikkönä.

Entistä Moldovan armeijan korkea-arvoista kenraalia Igor Gorgania syytetään maanpetoksesta, kertoo riippumaton venäläismedia The Insider. Asiasta on uutisoinut myös muun muassa yhdysvaltalaislehti Politico

54-vuotiaan Gorganin epäillään tehneen yhteistyötä Venäjän sotilastiedustelu GRU:n kanssa. Hänen epäillään tarjonneen tietoa Ukrainan armeijan huoltolinjoista ja Moldovan armeijan käyttämistä aseista.

Moldovan presidentin kansliapäällikön mukaan Gorganin sotilasmitalit ja kunniamerkit perutaan.

– Tällaisista valtiota vastaan tehdyistä rikoksista on rangaistava mitä ankarimmalla tavalla, kansliapäällikkö sanoi Politicolle.

The Insider julkaisi keskiviikkona Telegram-viestejä, joissa sen mukaan näkyy Venäjän sotilastiedustelun ja kenraali Gorganin välistä viestinvaihtoa. Viestejä on vaihdettu ainakin huhtikuusta 2022 saakka.

Viestit ovat The Insiderin mukaan peräisin nimettömältä lähteeltä.

Moldovan EU-myönteinen presidentti Maia Sandu irtisanoi Gorgan vuonna 2021. 

Gorgan kävi sotilaskoulua Venäjällä ennen Neuvostoliiton romahtamista, mutta hän on opiskellut myös Yhdysvalloissa. Gorgan on osallistunut Naton tehtäviin Bosniassa, Georgiassa ja Irakissa. Moldovasta potkut saatuaan hän työskenteli YK:n pakolaisjärjestön listoilla.

Lue myös:

    Uusimmat